Terug naar overzicht

Inspiratie

01-05-2021

Inspiratie

Door: Corrie - Trouwen in Twente

Gefeliciteerd! En, wanneer is de grote dag?

Meestal is dat de eerste vraag nadat jullie vertellen dat JA het antwoord was op die allereerste en toch ook belangrijkste vraag. (behalve bij je vriendinnen, daar komen vaak eerst de vragen zoals, hoe heeft hij je gevraagd en waar, moest je huilen, had je het verwacht en laat me de ring zien, maar dat terzijde )

Dat Ja zeggen is meestal niet zo moeilijk, maar dan, die datum… hoe kies je nu voor een trouwdatum?

Misschien is het wel heel simpel en hebben jullie een datum die speciaal is, bijvoorbeeld de dag dat jullie elkaar leerden kennen, of “officieel” een relatie kregen. Misschien wel een datum waarop jullie zoveel jaar samen zijn of een datum die bijzonder is om de datum zelf, bijvoorbeeld 22-02-2022


Hebben jullie nou niks met een specifieke datum dan kun je natuurlijk kijken naar andere zaken die wellicht invloed hebben op jullie datum, we geven een paar voorbeelden;

Binnen of buiten trouwen? Ook al krijg je nooit garanties, voor een buitenbruiloft heb je wel de meeste kans op mooi weer in de zomermaanden (mei t/m september). Willen jullie binnen trouwen dan kan dit vaak het hele jaar wel.

Droom je over trouwfoto’s op de bloeiende heide of in een bos met prachtige herfstkleuren dan zal je toch naar bepaalde weken in een seizoen moeten kijken. Die herfskleuren zijn natuurlijk in Juni en Juli niet te vinden en voor die bloeiende heide ben je in Oktober helaas alweer te laat.

Sommige bloemen zijn alleen verkrijgbaar in een korte periode, pioenrozen bijvoorbeeld, vind je deze bloemen mooi om in je bruidsboeket te verwerken dan zal je daar rekening mee moeten houden.

Soms is het handig om uit praktische overwegingen wel of niet in een bepaalde periode te trouwen, vind je het belangrijk dat jullie na de bruiloft lekker op huwelijksreis kunnen of misschien gewoon vakantie kunnen nemen, kijk dan goed na of dit voor jullie beide ook met het werk goed past. Willen jullie trouwen in een vakantieperiode? Hou er dan rekening mee dat gasten misschien afzeggen omdat ze op vakantie willen of misschien al geboekt hebben.


1 / 4


Natuurlijk is het soms ook fijn als je even in je naaste kringen en op de evenementenkalender kijkt naar de datum, best lullig namelijk als je dezelfde datum prikt als een van je vriendinnen of misschien vergeet dat je broertje die dag jarig is (het kan natuurlijk ook zijn dat jullie dit niet uitmaakt)
De meeste grote events zijn al ver van te voren bekend, zo is het wel eens voorgekomen dat een bruiloft gelijk viel met een belangrijke sportfinale en ja, je had wellicht niet in gedachten dat je tijdens je diner grote schermen met de wedstrijd in de zaal had… en oke, de kans is klein maar stel dat..

Nadat jullie een datum hebben gevonden kun je eindelijk wat specifieker gaan plannen, te leuk!! wil je dat mensen de datum alvast noteren, stuur dan een save the date kaart. Dit kun je al een jaar voor jullie datum toen. Zo kan iedereen dit al mooi vast in de agenda zetten. Bij de save the date kondig je alleen nog maar de datum aan en eventueel informatie voor gasten om rekening mee te houden, een trouwkaart komt later… bij de drukker kun je alles tegelijkertijd uitkiezen zodat alles bij elkaar past.