Terug naar overzicht

Inspiratie

11-08-2021

Inspiratie

Door: Corrie - Trouwen in Twente

Persoonlijk tintje – jullie geloften

Wij zijn gek op het vieren van de liefde en vooral om de kleinste details daarvan! Een bruiloft waar persoonlijke accenten centraal staan daar worden wij blij van, of stiekem zelfs wel emotioneel ;). Een van de mooiste manieren om dit te doen op jullie trouwdag zijn natuurlijk jullie unieke geloften naar elkaar. Je kunt deze doen op jullie ceremonie in het bijzijn van jullie familie en vrienden. Maar wij snappen ook dat dit misschien moeilijk kan zijn om dit zo ‘en public’ te delen. Wat hiervoor een hele mooie en misschien nog wel veel persoonlijker optie is, om dit te doen wanneer jullie even intiem samen zijn. Bijvoorbeeld bij jullie fotoshoot. De fotograaf en/of videograaf kan dit dan heel mooi vastleggen voor later.

We horen je al denken, help dit kan ik helemaal niet, hoe schrijf ik dan een mooi persoonlijke gelofte? Geen paniek, wij hebben een paar tips om je goed op weg te helpen!

De eerste tip is om op tijd te beginnen! Het kiezen van een locatie of fotograaf begint ook vroeg, dus geef jouw geloften dezelfde prioriteit. Het is namelijk wel het moment van jullie trouwdag. Hou bijvoorbeeld in de notities van je mobiel of in een eigen boekje een lijst bij met mooie ideeën voor jouw geloften. Elke keer als je denkt aan een mooie herinnering van jullie twee, schrijf ze op! Al deze punten vormen dan straks jouw verhaal!

Hebben jullie ervoor gekozen om je geloften af te leggen tijdens de ceremonie? Zorg dan dat de woorden die je gekozen hebt de juiste aandacht krijgen. Ook al heb je als je er staat misschien het gevoel dat jullie samen de enige twee zijn op dat moment, vergeet dan niet dat je vrienden en familie ook kijken naar de ceremonie! Denk dus goed na over de toon en duur van je geloften. Wil je je gasten aan het lachen maken, of is het pure emotie voor jullie twee? Bedenk dus goed wat voor jou het belangrijkste is om over te brengen.

1 / 4


Probeer je geloften, naast de wellicht cliché punten zoals ik beloof dat ik er altijd voor je zal zijn, en voor je zal zorgen (uiteraard mogen die niet ontbreken), persoonlijk te maken. Het is tenslotte jullie dag en jullie liefde die gevierd wordt. Bijvoorbeeld vanaf nu beloof ik dat ik mijn boxershort altijd in de wasmand in plaats van ernaast zal doen 😉 Of dat je vanaf nu netjes je lange haren uit het doucheputje zal halen…

Vergeet niet te oefenen! Je kunt ervoor kiezen om je geloften uit je hoofd te leren, maar hierbij moet je je wel op je gemak voelen. Als dit niet bij je past kun je ze beter voorlezen. Probeer dit dan zo rustig mogelijk te doen (wanneer dit lukt;)) en vergeet je aanstaande niet aan te kijken tussendoor. Oefen je gelofte lekker voor de spiegel, bij je beste vriend(in) of ouders.

Tot slot, vergeet niet dat je geloften echt iets zijn tussen jou en je aanstaande, Jullie vieren jullie liefde! Alles wat je vanuit je hart zegt kan niet fout zijn!

1 / 3