Terug naar overzicht

Inspiratie

03-05-2022

Inspiratie

Door: Corrie - Trouwen In

Help ik ga trouwen!

Gefeliciteerd! Als je dit leest ben je waarschijnlijk ten huwelijk gevraagd door jouw grote liefde! Het liefst zit je nu heerlijk op die grote roze wolk, maar… er ontstaan natuurlijk ook heel veel vragen. Waar gaan we trouwen, welke fotograaf gaan we kiezen, wie nodigen we uit. En nog veel meer! Maar first things first, waar begin je nu eigenlijk! Wij hebben voor jullie de eerste zaken op een rijtje gezet zodat jullie zonder stress kunnen beginnen met plannen van jullie droombruiloft! 

Dé datum!

Het prikken van dé datum is natuurlijk het eerste waar jullie aan moeten denken bij het plannen van jullie bruiloft. Dus grijp je toekomstige partner even bij de arm en ga samen lekker zitten om jullie datum te bepalen.

Heb je nu geen idee? Begin dan met het bedenken in welk seizoen je graag zou willen trouwen, kies je voor de winter, met veel kaarslicht of heeft de zomer je voorkeur met grote kans op heel mooi weer. Of toch de lente waarin heel veel moois bloeit. Of ga je voor de mooie tinten van de herfst, zoals terracotta!       

Misschien heb je al een voorkeurs maand, of willen jullie trouwen op de datum waarop jullie officieel een stel waren, of gaan jullie voor mooie getallen zoals 02-02-2022. Genoeg om over na te denken dus! Er zijn natuurlijk ook een aantal praktische dingen waar je over na moet denken bij het kiezen van een trouwdatum zoals werk, vakanties, feestdagen, belangrijke wedstrijden zoals F1, EK, WK, etc.  Hopelijk kunnen jullie een mooie datum vinden!

Veel succes met het vinden van jullie datum! Heb je ‘m gevonden samen? Tof! Dan zou je al een save the date kunnen versturen naar jullie belangrijkste gasten.

Het Budget

Het is verstandig om samen vooraf te bepalen hoeveel jullie nu eigenlijk maximaal willen uitgeven voor jullie droomdag. Het opstellen van een budget is natuurlijk één van de eenvoudigste dingen. Het moeilijkste is je er dan ook écht aan te houden. Als de droomlocatie of je droomjurk toch duurder blijken te zijn dan verwacht moeit je bezuinigen op de dingen die je minder belangrijk vindt of je moet je budget toch aanpassen. Maak daarom daarnaast ook een lijst met alles wat geregeld moet worden en zet de belangrijkste punten boven aan en de minst belangrijkste onderaan. Zo kun je makkelijker een keuze maken wanneer er soms iets duurder uitvalt.

1 / 4


Jullie locatie

De locatie van de bruiloft is natuurlijk een van de belangrijkste dingen van jullie bruiloft. In Twente zijn er talloze mooie plekken waar jij het ja-woord uit kan gillen. Kiezen jullie voor een romantisch kasteel, een intieme tuin met een toffe tent of ga je voor een mooie plek in het bos? Denk goed na over een back-up plan bij minder weer als je gaat voor een buitenlocatie;) Bij het kiezen van een locatie is het belangrijk dat je rekening houdt met het aantal mensen die jij wil uitnodigen. Wil je meer inspiratie over mooie plekken in Twente kijk dan op deze pagina 😉 

Inkleuren van jullie dag!

Alles hoeft natuurlijk nog niet tot in de puntjes uitgewerkt te zijn maar denk al wel vast na in grote lijnen wat je mooi vindt aan style/kleurenthema. Tip van ons: Maak een moodboard aan op pinterest! Hier verzamel je alle plaatjes die je mooi vindt en daar rolt vanzelf een bepaalde style of kleur uit!


Gastenlijst

Wil jij klein en intiem trouwen met alleen de allerbelangrijkste mensen in je leven of wil jij ook al je collega’s en het hele voetbalteam van  je geliefde uitnodigen? Willen jullie lekker in de buurt blijven of wil jij toch graag in het buitenland trouwen. Past een grote bruiloft in je budget? Allemaal dingen waar je over na moet denken voordat je de gastenlijst kunt samenstellen.

Soms kan het lastig zijn om een keuze te maken of iemand een dag-, of avondgast wordt op jullie dag. Je kunt dan het beste luisteren naar je eigen gevoel! Of gebruik deze stelregel:  hebben jullie diegene het laatste jaar gezien? Is het antwoord nee… dan kun je hem denk ik zelf wel invullen 😉

Jullie leveranciers!

Dan komt een van de dingen waar wij jullie het beste mee kunnen helpen. Het zoeken van de leveranciers. Kijk rond op onze website voor de tofste leveranciers uit Twente! Wordt het jullie toch allemaal iets te veel? Kies dan voor een weddingplanner. Hij of zij kan jullie zeker helpen met het regelen van de perfecte dag.


Geniet van het regelen van jullie droombruiloft!