Terug naar overzicht

Inspiratie

05-02-2024

Inspiratie

Door: Nienke - Huidtherapie Oost

Op naar de mooiste versie van jouw huid, voor de mooiste dag van jouw leven! ♡


Krijg jij van iedereen om je heen (goedbedoelde) adviezen over hoe jij jouw huid aan moet pakken voor dé grote dag? Hoe lief zij het ook bedoelen: wat voor de een werkt, kan voor de ander juist negatief uitpakken. Laat je daarom goed informeren door een professional! Daarvoor ben je bij Nienke van Huidtherapie Oost aan het juiste adres.Wat doet een huidtherapeut?

Een huidtherapeut wordt nog wel eens verward met een schoonheidsspecialiste (of huidspecialist). Een schoonheidsspecialiste richt zich voornamelijk op cosmetische aspecten van de huidverzorging, zoals het verzorgen van de huid en de beleving van de behandeling.


Een huidtherapeut is een paramedicus die gespecialiseerd is verschillende huidproblemen- en aandoeningen. Naast de cosmetische kant, richt een huidtherapeut zich vooral op de medische aspecten van de huid en beschikt zij ook over de medische kennis hiervan. Een huidtherapeut kan jou ook geschikte huidverzorgingsproducten (zogeheten cosmeceuticals) adviseren die daadwerkelijk wat voor de huid doen. 


Om jezelf huidtherapeut te mogen noemen, moet je de vierjarige HBO-opleiding succesvol afgerond hebben. Daarnaast is het beroep huidtherapeut wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34). Daarmee is ‘huidtherapeut’ een beschermde titel. Een hele uitleg, maar hiermee weet je wel wanneer je geholpen wordt door de juiste persoon, hoe fijn is dat! 

1 / 5Wanneer moet je nu gaan starten? 

Om op je trouwdag dag jouw mooiste versie te zijn, adviseert Nienke je om ongeveer een half jaar voor jullie trouwdag contact op te nemen voor een intakegesprek. Tijdens dit gratis intakegesprek doet Nienke vrijblijvend een uitgebreide huidscan. Hierna brengt ze jouw wensen en verwachtingen in kaart. Vervolgens gaan jullie samen overleggen wat de mogelijkheden zijn om jouw huid helemaal weddingproof te maken!

Afhankelijk van jouw huidvraag kan het behandelplan bestaan uit behandeling(en) in de praktijk en een advies voor producten die je thuis gebruikt. In het geval van bijvoorbeeld acne is dit dé gouden combinatie waarbij je het resultaat ook op lange(re) termijn behoudt. Dus niet alleen tijdens je trouwdag er mooi uitzien, maar ook nog eens profiteren op langere termijn :) 

Daarnaast zijn er ook behandelingen waarbij je met één of enkele behandelingen al van een huidaandoening af bent, zoals het verwijderen rode vaatjes bij rosacea en/of couperose of steelwratjes en ouderdomswratten.


'Wil je je huid professioneel aanpakken?

Start dan nu met huidtherapie!'


- Nienke -

Nienke - Huidtherapie OostVoor welke behandeling kun je terecht bij Nienke?

Huidtherapie Oost is gespecialiseerd in het behandelen van acne en soortgelijke klachten zoals bijvoorbeeld een vette huid, mee-eters en/of (onderhuidse) ontstekingen, acnelittekens of rosacea, maar je kunt er ook terecht voor heel veel andere dingen. We zetten ze even voor je op een rijtje:

 • Camouflagetherapie
 • Huidoneffenheden verwijderen (zoals bijvoorbeeld steelwratjes of gerstekorrels)
 • Huidscan met de Observ 520x PRO
 • Lasertherapie | Vaatlaser & Pigmentlaser
 • Littekentherapie
 • Medische microneedling
 • Medische peelings
 • Medispa gezichtsbehandeling (speciale gezichtsbehandelingen waarbij naast ontspanning vooral het krijgen en behouden van een gezonde huid centraal staat)
 • Pigmentatie behandeling
 • Productadvies
 • Rosacea behandeling

 

Ben je nu de bruid, bruidegom, ouders, (schoon)zus, broer of zwager, getuige, vriend(in) van het bruidspaar? Allemaal belangrijk genoeg om te stralen op een dag als deze. Wij zeggen, maak snel een afspraak bij Nienke van Huidtherapie Oost. Wij weten zeker dat jij er op je gemakt zult voelen en blij de deur uit gaat! Net zoals de dames op de 'before and after' foto's hieronder.

1 / 4