Terug naar overzicht

Inspiratie

22-03-2024

Inspiratie

Door: Claudine - Nassau Tailors

Tips voor het kiezen van je trouwpak


Ben jij op zoek naar het perfecte trouwpak? Een pak dat helemaal gemaakt is voor jouw lichaam? Een perfect trouwpak is niet alleen een kwestie van stijl, maar het laat ook je persoonlijkheid zien op jouw trouwdag. De stof, de pasvorm, de details. Samen bieden ze je een kans om je eigen draai te geven aan je trouwpak en je visie tot leven te brengen. Bij Nassau Tailors kies je voor maatwerk. Wij zorgen ervoor dat je pak als gegoten zit, maar jij bepaalt de uitstraling. Wij geven je graag tips om de keuze voor een trouwpak makkelijker te maken: 


Budget:

Het is verstandig om van tevoren te bepalen wat je wil uitgeven aan je trouwpak. Dit zal helpen om keuzes te maken tijdens het uitkiezen en zorgt ervoor dat jouw perfecte trouwpak straks ook binnen je financiële mogelijkheden blijft. 


Stijl en thema:

Denk na over de stijl en het thema van je huwelijk. Zodra je daar een beeld bij hebt kun je kiezen of je voor een traditioneel pak, een modern pak of iets heel anders gaat. Geef je de voorkeur aan een tweedelig of driedelig pak? Of ga je voor een combinatie van een jasje en een broek? Denk hier van tevoren alvast over na zodat je sneller tot je ideale outfit kunt komen. 

Pasvorm:

De pasvorm van het pak is essentieel. Bij Nassau Tailors maken we jouw trouwpak helemaal op maat. Wij zorgen ervoor dat het pak goed past bij je lichaamstype en dat het comfortabel aanvoelt wanneer je het draagt. Hierbij houden we uiteraard ook rekening met bewegingsvrijheid. 


Stof en materiaal:

Wist je dat de stof en het materiaal per seizoen kan verschillen? En zelfs per locatie? Lichtere stoffen zoals een blend van wol, zijde en linnen zijn uitermate geschikt voor huwelijken die in de zomer plaatsvinden. Daarentegen is een pak van wol of kasjmier juist heel erg geschikt voor de koelere temperaturen. Kleur:

Volgens de traditie zie je voornamelijke trouwpakken in neutrale kleuren, zoal donkerblauw of grijs. De laatste jaren zien we steeds meer keuzes voor lichtere, pasteltinten in de eerdergenoemde blends als materiaal voor de stof. Kiezen voor een lichtere tint maakt het trouwpak iets minder formeel en geeft het een speelse uitstraling. Ook is het mogelijk om nog iets verder te experimenteren met kleuren en bijvoorbeeld het gilet in een andere kleur te kiezen als je voor een driedelig pak gaat. Constructie van het pak:

Het is goed om te weten dat jassen van pakken op verschillende manieren kunnen worden gemaakt. Vaak zie je dat pakken in het goedkopere segment een geplakt binnenwerk hebben wat zorgt voor een wat stijver jasje. Het jasje oogt dan wat hoekig en zit niet heel lekker. BIj Nassau Tailors werken we met een full-canvas constructie. Wij maken het jasje van een mix van linnen en paarden/kamelenhaar. Dit zorgt voor een mooi vallend jasje met meer bewegingsvrijheid en het gaat ook nog eens een stuk langer mee. Canvas is eigenlijk 'de motor' van het pak. Het is niet zichtbaar aan de buitenkant, maar het is wel de belangrijke basis voor een langdurig en gemakkelijk gebruik. Het canvas zit op verschillende punten bevestigd tussen de stof en de binnenvoering. Accessoires:

Bedenk welke accessoires je bij je trouwpak wilt dragen. Kies je voor een das, pochet, wel/geen manchetknopen en welke schoenen wil je dragen? Ga je voor een klassiekere zijden ivoorkleurige das of mag het iets opvallender met een mooie zijden das met een patroon? Timing:

Begin op tijd met het zoeken naar je trouwpak, zodat je genoeg tijd hebt en niet onder druk staat om op het laatste moment een keuze te maken. Kom ook niet te vroeg als je nog het plan hebt wat kilo’s kwijt te raken. Wij adviseren zo’n 8-12 weken van tevoren langs te komen bij ons in de showroom. 


Zoals je hierboven al gelezen hebt, zijn er best wat keuzes te maken om tot jouw ideale trouwpak te komen. De prijs wordt met name bepaald door de keuze van stof en constructie. Daarnaast kun je bij ons ook nog kiezen of je voor ons atelier in Azië of Italië gaat. Dit heeft ook invloed op de prijs. 


Meer informatie en contactgegevens voor Nassau Tailors vind je hier. Ik verwelkom je graag bij onze vestiging in Enschede. 


Claudine